skip to Main Content

Communicatie toolkit

Voor de nieuwe inkoopstrategie en de organisatie van jeugdhulp in regio Holland Rijnland vanaf 2022 is een communicatie toolkit ontwikkeld met een communicatie-leidraad.
Deze toolkit is bestemd voor Programmamanagers, medewerkers bij TWO, beleidsadviseurs, communicatieadviseurs en medewerkers bij de Strategische Eenheid van Holland Rijnland; beleidsadviseurs en communicatieadviseurs van gemeenten. De communicatiemiddelen zijn (sub)regionaal en lokaal inzetbaar zijn voor:

  • Interne overleggen in de regio of individuele gemeenten
  • Overleggen en bijeenkomsten met aanbieders
  • Uitleg over de hernieuwde inkoopstrategie
  • Profilering van de organisatie van jeugdhulp in Holland Rijnland bij regionale en landelijke stakeholders

 

Webinar voor journalisten 10 maart 2022

Filmpje met wethouders: Uitdaging samenwerken aan passende en betaalbare jeugdhulp in Holland Rijnland

In dit filmpje van 3,5 minuten gaan vier wethouders in op de uitdaging om passende en betaalbare jeugdhulp te organiseren; de constructieve samenwerking tussen aanbieders en gemeenten en jeugdhulp Holland Rijnland in landelijke context en de veranderende samenleving.
Deze wethouders zijn Corien van Starkenburg (Katwijk), Arno van Kempen (Teylingen), Marleen Damen (Leiden) en Han de Jager (Alphen aan den Rijn). Dit filmpje is beschikbaar op YouTube via deze link.

 

Animatiefilmpje: Organisatie van passende en betaalbare jeugdhulp

In dit animatiefilmpje van 3,5 minuut wordt uitgelegd hoe de jeugdhulp in Holland Rijnland is georganiseerd volgens de hernieuwde inkoopstrategie met uitleg over de inzet van het voorliggend veld en toelichting op de 7 segmenten waarin alle jeugdhulpvormen zijn onderverdeeld.
Dit filmpje is beschikbaar op YouTube via deze link.

 

Algemene infographic

Deze infographic laat zien hoe jeugdhulp in Holland Rijnland is georganiseerd volgens de hernieuwde inkoopstrategie.

 

Regionale nieuwsbrief

Drie tot vier keer per jaar verspreid Holland Rijnland een nieuwsbrief. De nieuwsbrief kun je downloaden via deze link. Als je een voorbeeld via een plaatje in je presentatie wil laten zien kun dit plaatje downloaden.

 

Powerpoint presentatie

De powerpoint presentatie bevat een uitleg over de hernieuwde inkoopstrategie en is aan te passen aan het doel van de bijeenkomst.

 

Factsheets en afbeeldingen

Voor presentaties, rapporten en andere middelen zijn de volgende factsheets en afbeeldingen te downloaden via deze link.

Feiten en cijfers

In deze factsheets is de ontwikkeling van jeugdhulp in feiten en cijfers weergegeven.

Infographic gespecialiseerde jeugdhulp

Jeugdhulpvormen zijn onderverdeeld in 7 segmenten. Het segmentenoverzicht en plaatjes per segment zijn hieronder te downloaden.

Regiokaartje

Deze regiokaartjes (met en zonder subregio-aanduiding) vermelden alle gemeenten van Holland Rijnland.

Back To Top